Ev Yenileme Tadilat

Ev Yenileme Tadilat

Ev Yenileme Tadilat

Ev yenileme tadilat işleri ya yeni bir eve taşınırken ya da yıllanmış bir evde yaşarken tercih ediliyor. Mevcut evinizde zamana ve dekorasyon trendlerine bağlı olarak birçok şey sizi rahatsız etmeye başlamış olabilir. Tesisat eskimiş, parkeler demode olmuş, pencereler işlevini yitirmiş, mutfak dolapları çok eski kalmış olabilir. Tüm bunlar etkili bir ev yenileme tadilatı ile modernleştirilebilecek şeyler.

Evdeki yenileme çalışmalarının hepsini aynı dönemde yaptırıp tek seferde daha hesaplı şekilde yenilenmiş bir eve kavuşmak her zaman daha mantıklıdır. Komplike çalışmalarda ev yenileme maliyeti daha ekonomik seviyelerde hallediliyor. Parça parça yaptırmak hem yorucu hem de daha yüksek maliyetli olabiliyor.

Ev yenilemenin bir diğer durağı yeni bir eve taşınmaktan geçiyor. İkinci el dairelerde neredeyse şart olan yenileme, bazen sıfır dairelerde de ortaya çıkıyor. Sıfır daire tasarımında birçok şey kullanıcıların istediği tarzda olmayabiliyor. Taşınmadan önce tüm tadilat işlemini gerçekleştirmek daha konforlu oluyor.

Yeni bir eve taşınmadan önce yapılacak ev tadilatları nelerdir?

Yeni bir eve taşınmaya karar verdiğinizde ya da taşındığınızda sizleri bekleyen ev yenileme tadilatları aşağıdaki gibidir.

Mutfak yenileme tadilatı

Mutfaklar evin demirbaş alanı sayılıyor. Çoğu evin mutfağı geniş ya da Amerikan mutfak tasarımına sahip olduğundan gün boyu vakit geçirilen bir alana dönüşüyor. Mutfaktaki işlevselliği ve konforu artırmak için yenilenmiş, modern çözümlerden yararlanabilirsiniz. Daha sade, zarif, modern görünümde mutfak yenileme çalışmaları beklentileri doğrudan karşılıyor.

Banyo – tuvalet yenileme

Banyo ve tuvalette en önemli şey tesisat ise ikinci şey görüntüdür. Hatta görüntünün işlevsellikten önde tutulduğu aşikâr bir gerçek. Dekorasyonda geniş yer tutan banyo tasarımı, ev yenilemede de artık önem taşıyor. Banyonuz küçücük bile olsa çok modern bir yenileme yapabilirsiniz.

Zemin döşeme yenilemesi

Zemin döşemesinde parke, seramik, fayans, mermer gibi seçenekler var. Evin durumu, genel dekorasyonu gibi birçok etken zemin döşemesinde hangi malzemenin, modelin tercih edileceğini etkiliyor. Doğru malzeme seçimi ve titiz işçilik ile zeminde yapılan her değişiklik, yenilik olumlu sonuçlanıyor.

Boya badana yenileme

Duvar boyacılığı günümüzde duvar tasarımı olarak anılıyor. Eskiye göre daha fazla renk seçeneği, tasarım alternatifi olduğundan dekoratif yaklaşım sergileniyor. Klasik duvar renkleri yerine yaratıcı, modern renkler öne çıkıyor. Mekâna göre renk teması oluşturuluyor. Ev yenileme çalışmalarında duvar renklerinin önemi büyük.