Beykoz Ev Tadilatı

Beykoz Ev Tadilatı

Beykoz Ev Tadilatı

Ev tadilatı yaptırılması yaşam alanlarında belirli bir süre yaşanmasının ardından ihtiyaç duyulan bir onarım durumudur. Genellikle eski evlerin yenilenmesi için tadilata ihtiyaç duyulurken bazen de yeni bir taşınma gerçekleşmesinde tadilata gerek duyulur.

Tadilat işlemleri için mutlaka öncesinde bir planlama yapılması önem taşır. Ortaya olumsuz durumlar çıkmasını engellemek ve iş yükünü hafifletmek için tadilat öncesinde planlama yapılması gerekir. Tadilat işlerinin bir sıra ile yönetilmesi kısa sürede işlerin tamamlanmasını sağlarken yapılan işlerin bozulmasını da engeller.

İhtiyaçların Belirlenmesi

Ev tadilatlarında ister kişinin kendisi ister uzman bir firma ile tadilat yapılacak olsun ilk aşama her zaman ihtiyaçların belirlenmesidir. Kişinin tadilat yaptırılacak alanları belirlemesi, işlerin ne kadar süreceği, hangi malzemelerin gerektiğini ve ne kadar bir maliyet oluşacağını bilmesi önem taşır. Bu nedenle tadilat işleri öncesinde notlar alınarak neye ihtiyaç duyuluyor bilinmesi gerekir.

Piyasa Araştırması

Tadilat işleri öncesinde ihtiyaçların belirlenmesinden sonraki aşama piyasa araştırması yapılmasıdır. Piyasa araştırması sırasında işçilik, malzeme fiyatları ve tadilatın ne kadar sürede tamamlanacağı konusunda araştırmalar yapılır.

Tesisat ve Yalıtım İşleri

Ev tadilatlarında sıralama oldukça önemli olduğundan tadilatların başlangıcında tesisat değişimi ve yalıtım işleri yer almalıdır. Bu işlemler sırasında fayansların kırılması ya da duvarlardaki değişimler boyalara zarar vereceğinden öncelik tesisat ve yalıtım işleri olmalıdır.

Tesisatların onarılması ya da bakımlarının yapılmasının ardından yalıtım uygulamaları yapılmalıdır. Gelecekte ısınma ya da su sorunu yaşamamak için önemli adımlardan olan yalıtım ve tesisat ev tadilatları başlamadan önce ilk aşamalar olmalıdır.

İnce Olan İşçiliklerin En Sona Bırakılması

Ev tadilatlarında detaylı olan ve ince işçilik gerektiren işler en sona bırakılmalıdır. Kaba işlerin önceden halledilerek alçıpan ve boya badana işleri yapılmalıdır. Ardından duvar kağıdına gerek duyuluyorsa yapılması ve sonrasında mobilyaların yerleştirilmesi olmalıdır.

Yaptırılan ev tadilatlarında mobilya seçimleri, kullanılan malzeme kalitesi oldukça önemli detaylardır. Evlerini yenilemek isteyen kişilerin keyfi ya da mecburi tadilatları evleri farklı bir havaya büründürür. Bu nedenle eşyaların korunmasını sağlayarak ev içinde tadilat mümkünken genelde ev boşken yapılan tadilatlar daha çok verim alınmasını sağlar.